Vi

Kinning Go

Vårt Team Vellinge

Mikael Kinning

Projektledare


Sedan 3 år tillbaka bor jag i Höllviken och stormtrivs i Skåne efter 25 år i Stockholm. Ser fram emot att kommuninvånarna skall visa vägen för en positiv gemenskap och motverka diskriminering och främlingsfientlighet.

Basem Sallenman

Delprojektledare


Engagerad i Röda Korset för att stötta de positiva krafter som finns i kommunen. Blev väldigt inspirerad när jag hörde talas om detta projekt och kände direkt att jag kunde bidra. Vill verka på bred front för att kunna erbjuda så många som möjligt chansen att bli MedMänniskaNu.

Johan Munck

Gruppledare


Jag är relativt nyinflyttad in i fantastiska Vellinge kommun efter att ha spenderat 19 år utomlands. Jag vet hur viktigt det är att finna en meningsfull tillvaro för att kunna integrera sig i det nya samhället dit man flyttat. Det är då en utsträckt hand från en medmänniska känns så skönt! Den handen sträcker inte bara jag ut till alla nyanlända till vår kommun, utan hela vår grupp. Det finns plats för fler så tveka inte att höra av dig om du också vill hjälpa till.Jenny Nilsson

Gruppledare


Jag är uppväxt i Höllviken och flyttade tillbaka hit med min familj för 7 år sedan.

När jag hörde talas om Medmänniskanu var det ingen tvekan om att gå med.  Jag är väldigt tacksam att jag får vara med att göra en skillnad och samtidigt ha väldigt roligt. Sedan jag blev mentor till Alex på Flommen i april 2016 har jag fått många nya vänner bland  både nya och gamla kommuninvånare. 


Christine Palm

Läx och läsgrupper


Jag brinner för andra människor runt omkring mig. Vi känslan, delaktigheten och samhörighet är något som jag tror starkt på. Den finns som en röd tråd genom mig dagligen.

Jag är den som har svårt att sitta på läktaren och se på. Jag kan inte göra allt, men jag kan alltid bidra med något. Jag har ett stort hjärta och en stark tro på att tillsammans gör vi skillnad.


Pernilla Bohm

Gruppledare 


Förutom ett brinnande allmänintresse i mänskliga rättigheter så var det en enkel fråga från min 20 åriga son som fick mig att aktivt agera i Vellinges integration av flyktingbarn. Han undrade vad jag skulle säga till mina barnbarn när de, om 20 år, frågade farmor hur hon agerade under den stora flyktingströmmen på 2015 -talet. Ja, det uppenbara svaret ledde till att jag först började engagera mig i Läxhjälpen, och när Medmänniskanu dök upp så kändes det som en självklarhet att bli en av gänget, något som ger så mycket mer än vad det kostar. För att citera Micke ” tillsammans gör vi skillnad”.


Lennart Tenland

Urkraft


Ett energiknippe som engagerar i friskis och svettis löpargrupper, sportakademins träffar och när han får en stund över lägger han den tiden som god man åt två ungdomar. Att det finns ytterligare tid över åt familjer i etableringsprocesser eller att skjutsa till språkkaféer är en gåta. Men Lennart är en person som tagit inkludering på allvar och är en oumbärlig kraft i medmänniskanu.RK Logo